‘Sommige mensen zien problemen en vragen waarom?
Ik droom dromen en vraag waarom niet?’
Robert F. Kennedy

De ZEST werkwijze

 

ZEST gaat ervan uit dat alle hulpmiddelen en antwoorden op onze vragen en onze problemen in onszelf aanwezig zijn. Met andere woorden, ZEST opent niets anders dan de gesloten kranen van je mogelijkheden.

 

De kenmerken van de ZEST werkwijze zijn:

Oplossing

ZEST legt de focus op de gewenste situatie, de oplossing, in plaats van het probleem. Het is vertrekken vanuit wat reeds aanwezig is, kijken naar wat al werkt en stap voor stap begeleiden zodat men op een positieve manier zelf oplossingen vindt.

Ontwikkeling

ZEST gelooft dat we continu aan het groeien en het ontwikkelen zijn. In relatie met wie we zijn, in relatie met onze omgeving, in relatie met de levensfase waar we ons in bevinden,… ZEST kijkt niet enkel naar de persoon en zijn kunnen maar ook naar zijn omgeving, waar we als individu nooit los van staan.

Waardering

ZEST vertrekt vanuit wat er is en wat werkt, positieve ervaringen die mensen enthousiast maken, vitaliteit geven. De tekorten, die er altijd wel zullen zijn, worden niet weggemoffeld. Ze krijgen alleen niet meer een plek op de eerste rij. De aandacht gaat in de eerste plaats uit naar de krachten.

Ervaring

ZEST laat leren door te doen en te ervaren. Het eigen handelen en de eigen overtuigingen zien we als het vertrekpunt voor groei en ontwikkeling. Door om te gaan met concrete situaties en hierop te reageren, wordt het geheel van een persoon aangesproken. Men leert met andere ogen naar een situatie te kijken en ermee om te gaan. Daaruit ontstaan waardevolle inzichten, die als resultaat verandering in mening en/of gedrag teweegbrengen.

 

Terug naar Over Zest

 +32 476 019 577

 info@uptozest.be  - blog.uptozest.be

Eerste locatie en hoofdzetel: Diestbrugstraat 125 - 3071 Erps-Kwerps (Kortenberg)                                                      Ondernemingsnummer: BE 0818 790

Tweede locatie: Koning Albertlaan 131 - 3010 Kessel-Lo (Leuven)

Derde locatie: ENKEL op dinsdag! Wonderwijven praktijk - Driemastenbaan 37 - 2160 Wommelgem (Antwerpen) https://wonderwijvenhuis.be/groepspraktijk/